image
Uchida AeroCut X pro Uchida AeroCut X pro
екран осетљив на додир
Интуитивна поставување и контрола на работа.
апсолутно оружје
и идеално решение за завршување.
Висок квалитет!
Секое производ одговара на очекувањата.
Најпродуктивните и универзални
финишер создаваат некогаш.
 • Опис
 • Технички параметри
 • Додатоци
 • Брошура
 • Видео
 • Uchida AeroCut X pro е последната генерација на машината за сечење / биговане / перфорација со учество на технологии и знаења складирани од ставање на првичниот АероКът во 2009 година.
 • Во неа се зачувани до 266 претход формати и програми и дополнително може да имаат до 150 кориснички записот. Благодарение на вградениот 24,5 см екран на допир, Uchida AeroCut X pro овозможува на операторите да дефинираат програмите за работа и работат со машината интуитивно и веднаш. .
 • Врховното оружје за сваки дигитални принтер.
  Uchida AeroCut X Pro е идеално решение за финално завршување, особено на краток рок дигитално печатени апликации, како што се бизнис картички, поштенски картички, покани, честитки, флаери, карти и многу повеќе. AeroCut X Pro заштедува време и трошоци за сите печатарски продавници, агенциjе, комерцијални печатачи итн
 • Со ласерско-акутна прецизност.
  Uchida AeroCut X Pro е дизајниран, изграден и калибриран со јапонско инженеринг и изработка на најдобар можен начин. Стабилната целосно метална машина одржува високото ниво на точност и завршувањето квалитет секој пат.
 • Алати за надолжно сечење / гилотиниране.
  Uchida AeroCut X Pro располага со 2 единечни сечила за сечење, за да можат да сечат горната и долната ограничување на листовите. Уште имаат и други 2 двокреветни резци за надолжно сечење, коjи обрежуват центарот на листови и отстапуваат отпад во корпата за отпадоци. Доверлива гилотина може да сече листови до 400 гр/м2 густина. Сите острици: за попречно и надолжно сечење во гилотина се самозаточващи се.
 • Инструментот за биговане.
  Во овој модел се користи сопствена развој на Учида кој да не го оштетува на тонерот на листови. Регулирањето на бига (има 5 различни нивоа) ви овозможува да работат со хартија со различна густина.
 • Прецизно сечење
  Универзалниот електронски нож Uchida AeroCut X Pro е опремен со специјални сензори, коjи препознаваат обележувачите за сечење напечатени врз хартијата. На тој начин секој лист хартија може да биде идеално отсечен по овие обележувачи, независно од геометријата на хартијата ако мрдаат при печатење или густината.
 • Вакуумно подаване на хартията
  Този електронен нож използва вакуумни ремъци за подаване на хартията към ножовете. Благодарени на това Uchida AeroCut X Pro може да работи със всички типове хартия в това число и с УВ лакирана, ламинирана или с плътност до 400 гр/м2.
 • Lytrod Intellicut Global
  едногодишна лиценца (вклучена во цената на машината). Ова е уникатен компјутерски софтвер што овозможува на дизајнерите поефикасно да ја реализираат својата уметност на хартија, да додадат баркодови и да обележат ножеви и набори директно во PDF-датотеки. Програмата за работа може да се испрати до AeroCut веднаш преку Ethernet.
 • Големo проширување.
  На Uchida AeroCut X Pro има способност да перфорира хартиjа и преку и во должината с додавање на опционалните алати перфорирање. С Uchida AeroCut X Pro комплетниот пакет ние нудиме целосна флексибилност и погодност на машината. Сето ова е вклучено како стандардна опрема.
 • LAN конектор (вклучен во цената на машината).

  Способност за поврзување на машината со Етернет.
 • Карактеристи на машината Сечење (и вкрстено), биговане, перфорација
 • Система за поднесувањевакуум ремени
 • Бизнис картички од SRA3 во мин 9 листови x 21 и повеќе парчиња.
 • Флаери од SRA3 во мин.28 листа (А3 + 1 биг)
 • Покани од SRA3 во мин. 19 листа x 4 и повеќе парчиња
 • Честитки од SRA3 во мин. 15 листа x 8 и повеќе парчиња
 • Сечење (по должина) гилотина (на углу подношења)
 • Сечење (по ширина) тример (у правцу подношења)
 • Позиционирање совршено автоматски
 • Макс. големина на листот (Ш x Д) 370 х 750 мм
 • Мин. големина на листа (Ш х Д) 210 х 210 мм
 • Мин. формат откако обрежување (Ш x Д) 55 х 45 мм
 • Макс. тежина на хартиjата до 400 гр/м2
 • Минимална тежина на хартиjата до 120 гр/м2
 • Вид на хартијата офсет, хромна (мат, сјај), со УВ лак, ламинат и др.
 • Макс. полнење на садот 100 мм
 • Однапред дефинирани програми 266 вида
 • Капацитет на меморијата преко 100 + 50 вида
 • "Скокање" перфорација вклучена (вклучува 2 глави)
 • Крст перфорација вклучена (можеби делумно или крај до крај)
 • Биговање вклучен с 5 степени
 • Јонизатор за секачот вклучен
 • Транспортер испорака вклучен
 • Баркод читач вклучен
 • LAN конектор вклучен
 • К-т за програмирање Lytrod Intellicut Global вклучена 1 година лиценца
 • Транспортер за отпадопциjа
 • Јонизатор на фиоката за напојувањеопциjа
 • Напреден модул за сечењеопциjа, исече 25 и повече бизнис картички
 • Димензии на машината (Ш х Д х В): 118 х 71 х 108 см
 • Работни окупиран простор (Ш х Д) 240 x 71 см
 • Преклопување 240 / 50-60 Гц; 400W
 • Нето тежина 290 кг.
Дизајнот и спецификациите се предмет на промена без претходна најава. Ние се обидуваме да описи, слики и спецификации на производи се целосно автентични. За жал, се должи на голем број на предмети што се нудат, тоа е неизбежно дека ние понекогаш крадат грешка. Ве молиме кажете ни ако забележите грешка. Ви благодариме
 • Појас транспортер испорака.
 • Алат за крст перфорација.
 • Алат за скок перфорација.
 • Бар-код читач.

  Додава можност за читање баркодови за промена на работното место и спречување на контаминација.
 • LAN конектор.

  Способност за поврзување на машината со Етернет.
 • Плоча за редење (вклучена во цената на машината).

  Одржува уредно и доследно уредување на картичките.
 • Lytrod Intellicut Global
  едногодишна лиценца (вклучена во цената на машината).

  Компјутерски софтвер што им овозможува на дизајнерите поефикасно да ја реализираат својата уметност на хартија, да додадат баркодови и да обележат ножеви и набори директно во PDF-датотеки. Програмата за работа може да се испрати до AeroCut веднаш преку Ethernet.
 • Јонизатор за секачот.

  Спречува остатоци од хартија да останат на машината и да предизвикаат заглавување.
 • Транспортер за отпад.

  Доставува исечоци директно во контејнерот за отпад. Операторот ќе го испразни ѓубрето поретко.
 • Продолжен послужавник за напојување на долги медиуми.

  Овозможува машината да напојува листови до 1200 мм.
 • Напреден модул за сечење на деловни картички.

  Овозможува машината да форматира 25 или повеќе деловни картички од еден лист SRA3.
 • Јонизатор на фиоката за напојување.

  Спречува двојно напојување и / или неправилно напојување во напојувањето.

Uchida AeroCut X pro

 • Uchida AeroCut X pro

 • Uchida AeroCut транспортер

 • Креирање на распоред на документот

 • Избирање на шаблонот Aerocut

Uchida AeroCut X pro Испратете барање

Корисно

Што да биде: биговане или свиткување?

Дали е важно и што е исправно?
Еден од проблемите во дигиталниот печат е дека во процесот заснован на печатење со тонер, има тенденција да прави пукнатини врз хартија при виткање, освен ако не сте внимателни. И Doc (ова е автор на текстот – белешка на преведувачот) ги мрази пукнатините предизвикани од печатење с тонер. Но, според добрите луѓе на интернет страницата “Finish On Demand”, постои вистинскиот начин и погрешен начин да се виткат дигитално печатени материјали.
“Малите нешта” често го одделуваат прекрасното дело од … доброто. Една таква мала работа е биговањето на листот на вашата нарачка, што може

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲