image
Uchida FoilGlazer Uchida FoilGlazer
Пластифицирање и лакирање
на едно место
Професионални пластификатор.
Пројектован за дуготрајну употребу.
УНИВЕРСАЛНА УПОТРЕБА
Работи с всички видове фолия.
 • Опис
 • Технички параметри
 • Брошура
 • Видео
 • ПРОФЕСИОНАЛЕН ЛАМИНАТОР ЗА ЛАМИНАЦИЈА / ЗЛАТО-ПЕЧАТЕЊЕ / ЛАКИРАЊЕ
  Идеално решение за работа со додадена вредност.
  Uchida FoilGlazer е единствена машина за обработка на хартија која веднаш може да додаде различни ефекти на сите ваши нарачки. Има висококвалитетни грејни шахти и терморегулирачки систем со универзална примена.
  FoilGlazer е стабилен уред за ламинирање (топла и ладна), за златно печатење и лакирање (делумно и / или целосно). Работи со медиуми со макс. големина 365x600 мм, со што се покриваат повеќето дигитални печатачи на располагање.
 • Со Uchida FoilGlazer можете да понудите златно или сребрено печатење. Веднаш без клишеа или подготовка. Ова е по многу пониска цена отколку стандардното златно печатење, и не треба да го заборавите потрошеното време и задоволството на клиентот со брзото извршување на неговата нарачка. За златно печатење или делумно лакирање неопходно е да има тонер на медиумот за да се прицврсти емулзијата на фолијата. Исто така е можно да се направи златно печатење или лак на веќе ламинирани медиуми.
 • Едноставно прилагодување, интуитивно дејство: Машината има опциjа да се прошири / отвори. Ова го прави подесувањето на филмот лесно и редовно одржување на машината. Контролата на екран на допир е многу јасна и интуитивна за да работи. Автоматската испорака на воздухот е вакуум: благодарение на технологијата на вшмукување на Uchida, Foilglazer постојано може да снабдува широк спектар на материјали за печатење. Фидерот може да работи со различни медиуми со тежина од 110 до 400 гр/м2.
 • Максимизирајте ја продуктивноста со макс. брзина на работа од 5 м/мин.! Со автоматскиот механизам за сечење филм, операторот може да дозволи машината да работи самостојно кога ќе се стартува нарачката. Учида нуди ролни со фолија за целосно и делумно лакирање, како и за златно печатење.
  Идеален начин да се додаде вредност на сите мали, средни и големи нарачки и задачи.
 • Функцииламинирање, лакирање и злато-печатење
 • Големина на хартија за каширане (Ш x Д) 297 x 210 / 365 x 600 мм
 • Големина на хартија за лакирање (Ш x Д) 148 x 210 / 365 x 600 мм
 • Тежина на хартија 110-400
 • Тип на хартија офсет, хром, уметност, итн
 • Контролен екран 11 см екран во боја со прекинувач за патување (напред / назад)
 • Операции работење на рачката за подигнување на валјакот за притисок, копчето за исклучување во итни случаи
 • Механизам за подаване вшмукување на воздухот и горниот ремен + вентилатор
 • Феедер 50 мм
 • Ламиниране - брзина 5 м/мин.
 • Лакирање - брзина 3 м/мин.
 • Ламинирачки метод термички ролери + халогени грејачи
 • Времето за загрејне до 10 минути
 • Температура на вратило исклучено / 80-160 ° C
 • Притисок на ролерот пневматски
 • Потребен компресор брзина на проток поголема од 5.0L/мин., капацитет на резервоар над 5.0L, дијаметар на цевка 6mm, мин. притисок 0.6MPa
 • Употреблив филм (за ламиниране) Ширина: 200 - 340 мм; Надворешен дијаметар: до 200 mm; Дебелина: 20 - 45 микрони; Основен дијаметар: 2 инчи (58 мм)
 • Употреблив филм (за лакирање) Ширина: 320 мм; Надворешен дијаметар: до 200 мм; Основен дијаметар: 1 инч (26 мм)
 • Метод на поделба кршење
 • Моќност 1.500 вати
 • Напојување 220-240VAC 50 / 60Hz
 • Вкупни димензии на телото (ШxДxВ) 582 x 621x 535 мм
 • Димензии со послужавник и вилушкари (ШxДxВ) 1717 x 621 x 535 мм
 • Димензии со машина за садови (ШxДxВ) 1717 x 621 x 1206 мм
 • Тежина85 кг (пулен комплет)
Можни се промени во конструкцијата и ценaтa без претходна најава. ¹Съветваме ви да направите примерок пред да ја пуштите целиот тираж.PS.Ние се стремиме описот, фотографиите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број предмети кои се нудат, e неизбежнo и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Ви благодариме.

Презентација на Uchida FoilGlazer

 • Презентација на Uchida FoilGlazer

 • Домашно видео

Uchida FoilGlazer
Цена: 1399270 (EURO цена со ДДВ )
Испратете барање

Корисно

Избор на гилотина, совети

На што да се обрне внимание при изборот на гилотина??
Која гилотина е подобра?
Со ролери, саблен или прав инцизив?

Многумина од нас си го поставуваат ова прашање, кога пред нив се јавува потребата да купат некое разделувајте средство.

На ова прашање нема единствен одговор, бидејќи сите видови ножеви се наоѓаат во различна ценовна категорија и се наменети за различни цели. Изборот зависи од потребите на купувача.Три се главните прашања кои треба да си одговорите:

1. Каков формат сакам да парче?

2. Кои медди или дебелини треба да можам да обрежувањето?

3. На што оптоварување треба да издржи гилотина?

Ајде прво да објасниме какви се разликите

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲