image
PLASTI 1100 PLASTI 1100
ОТВОР ОТ 8 ММ
за различни дебелини.
УРАБОТИ С ДО 1000 М ФОЛИJЕ
со внатрешен вретеното на mm 25, 57 или 75.
Професионални пластификатор.
подобра дистрибуција на топлината.
 • Опис
 • Технички параметри
 • Брошура
 • Mamo Plasti 1100 e барабански ламинатор дизајниран за употреба со филмови за топло и ладно ламиниране, така и за еден слој или билатерално ламиниране, што според нас го прави флексибилни и универзален..Со системот за греење на вратилата е можно да се користат речиси сите филмови за топло и ладно ламиниране. И топлинските ролери со инфрацрвени отпорници контролирани од микропроцесорски систем овозможуваат подобра дистрибуција на топлина, со што се намалува времето за загревање.
 • Контролниот панел е лесен и удобен за користење. Избраната температура е поставена, ролерите се фиксираат и работната брзина се постигнува брзо. Контролата на брзината го следи протокот на филмот напред и назад, со вграден анти-џем механизам. Plasti 1100 ќе го запечати секој филм со просечна брзина од еден метар во минута.
 • Неговите двојни загревање ролни создаваат притисок врз термичкиот филм, подот врвот и дното, на тој начин овозможувајќи за монтирање како на сјајна, така и на мат финиш во исто време. Другите 2 ладни ролки на излезната страна го подобруваат квалитетот на ламинирањето благодарение на дополнителниот притисок. На овој начин, не мора да го менувате ролетот за работа, само ставете го печатот во машината на која било површина и активирајте го процесот.
 • Plasti 1100 може да се користи со 25, 57 или 75 мм внатрешни ореви благодарение на вклучените адаптери. Други посебни карактеристики се: - Независно активирање на вентилаторите за ладење - Механичко прилагодување на затегнатоста на филмот со страничен приклучок - Силиконски ролери за подобра дистрибуција на топлина - Прилагодување на притисокот на рачниот ролери со максимален отвор од 5 мм.
 • Макс. ширина филма 1050 мм
 • Макс. медиумска ширина за каширане 1100 мм
 • Густина на материјал 8 мм
 • Дебелина на филма за работа (µm) 25-250
 • Диаметър на валовете 74 мм
 • Макс. брзина на движење од 2 м / мин.
 • Контрола на температурата0 - 170 о С
 • Вклучено / исклучено на дефинирани оси на 1-p и 2-p, ламиниране да
 • Прилагодување на дупката, обратен мотор, индикатор за режим на подготвеност да
 • Контролен екран. Претходно програмирани позиции да
 • Моќ 2700 Вата
 • Тековна (V) фреквенција (Hz) 220-240 V / 50-60Hz
 • Димензии на машината (Ш x Д x В) 137 x 52 x 117 см
 • Тежина 155 кг
Техничките податоци се приближни. Можна е промена во цените и техничките параметри без претходна најава. ПС. Ние се стремиме описот, сликите и спецификациите да бидат целосно автентични. За жал, поради големиот број на артикли кои се нудат, e неизбежно понекогаш да се појавуваат неточности. Ве молиме кажете ни ако забележите таква. Благодариме..
PLASTI 1100
Цена: 620318 (EURO цена со ДДВ )
Испратете барање

Корисно

Подвързва се побрзо отколку што се испечатите

Системата за подвързване Фастбајнд ви позволява да подвържете до три книги в минута. Производителността на даден принтер, печатащ върху картон е приблизително еднаква с тази на Фастбајнд устројствата. Има и по-бързи принтери, които са способни да принтират до три страници в секунда. Тъј като една книга нај-често има около 60 и повече страници, една машина Фастбајнд може да подвързва със скорост надвишаваща тази на по-бързите принтери. Например, ако печатате материал с обем от 180 страници – Фастбајнд ще го подвърже три пъти по-бързо, отколкото принтера ще го отпечата.

“Тесен вход” при автоматичното принтиране на книги
(Сравняване на времето отиващо за различните

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲