image
IDEAL 3104-2 IDEAL 3104-2
ПРВ КЛАСНИ ЕЛЕМЕНТИ
за квалитет и сигурност
МНОГОФУНКЦИОНАЛНО КОПЧЕ
Интелигентен мултифункционален прекинувачки елемент со интегрирани оптички сигнали
ЕКК - ЕЛЕКТРОНЕН КОНТРОЛ НА КАПАЦИТЕТА
Покажува оптеретеноста на уништувача
ПРАКТИЧЕН КОЯ ЗА ИСЕЧОЦИ
Еколошки собирање на отпадокот
 • Опис
 • Технички параметри
 • Брошура
 • Видео
 • Професионален модел за големо оптоварување со ширина на отворот 310 мм.
  Уништувачот автоматски се исклучува целосно ако не работи 15 минути. Вистинско дрво тело со прекрасен дизајн и квалитетна изработка. Доживотна гаранција на сечилата шахтите! * Комплетно произведен во фабриката на IDEAL во Германија. Може да уништи ЦД / ДВД-а, хартиени клипови, спојки покрај хартија и ЦД-а. Може да вчитате хартија до A3 (долга страна).
 • Серијата шредери - IDEAL 3104 има електронски контролен панел на капацитетот. Вградената транспарентна заштитна обвивка на отворот при апсорпција на материјалите за добиточна храна за уништување е поврзана со контролната табла. На овој начин се постигнува поголема безбедност затоа што, во случај на затнување на хартиена дупка, пополнете ја фиоката со исечоци или друга пречка - заштитата автоматски се исклучува и шредерот се исклучува.
 • Престанува да работи кога ќе се отвори вратата од кабинетот. Како и секој од нашите квалитетни производи, постои двојна заштита од прегревање во комбинација со одликата за заштеда на енергија. Современата контролна табла го олеснува започнувањето / стоп / премотувањето на механизмот за сечење.
 • Уништувачот има и визуелни индикатори кои ја покажуваат вистинската работна позиција; автоматско стартување и запирање благодарение на монтираната фотоцела; Електронска контрола на капацитетот - индикација за капацитетот на уништувачот што се користи за време на траење.
  Добиениот отпад се собира во голем, 120-литарски сад за собирање, што е многу лесно да се отстрани.
 • Без разлика дали контејнерот е полн, добивате индикација за светло, и соодветно на тоа, уништувачот престанува да работи така што отпадот може лесно и брзо да се отстрани.Нашите инженери вложија сè за да го направат овој уништувач да работи долго и без проблеми.
  * Овој модел доаѓа со доживотна гаранција на сечилата шахтите.
 • Подмачкување Автоматско
 • Безбедносно ниво P-2
 • Ширина на отворање 310 мм
 • Големина на парче 4 мм
 • Макс. број (70гр/м²)2 30-32 листа
 • Макс. број (80г/м²)2 26-28 листа
 • Категорија канцеларија/работни групи
 • Метод на сечење сечење на ленти
 • Уништување на папир, картон, кредит карте, CD/DVD
 • Работна брзина 0,08 м/с
 • Обемот на кабинетот е 180 литри
 • Корпа за сечење собира 120 литри
 • Напојување / Hz / Енергија 230 V / 50-60 Hz / 640 kW
 • Димензии (W x D x H) 538 x 470 x 930 mm
 • Моторна заштита / индикатор за клуч / статус / фотоцел да
 • Нето тежина 52 кг.
 • Производ број 31044111
 • GS сертификат3№ DP 10036
¹ Телото има гаранција од 12 месеци, која може да се продолжи до 60 месеци ако сакате. 2 Погоден само за папир ... ³ Забележете дека ова е максимална количина хартија што може да се обработи во исто време за да се осигурате дека уништувачот ќе работи правилно.Техничките податоци се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без најава.П.С. Ние се стремиме да ги задржиме описите, фотографиите и спецификациите целосно автентични. За жал, поради големиот број понудени предмети, неизбежно е и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме, известете ни дали забележите. Ти благодарам

Видеопрезентация за шредер IDEAL 3104

 • Видеопрезентация за шредер IDEAL 3104

 • Направено в Балинген

 • IDEAL гаранциjа

 • Работещите хора во компаниите IDEAL

IDEAL 3104-2
Цена: 80799 (EURO цена со ДДВ )
Испратете барање

Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Как да смазваме шредерите?
Правилната поддръжка шредера се изисква от всички производители на шредери, за да се поддържа тяхното гаранционното покритие. Може би нај-ефективният начин за грижа за вашия шредер е да се омасляват редовно главиte за рязане.

Честотата на смазване на шредера се определя от редица фактори. Първо на всички кръстосано режещи шредери (ниво 3 нагоре) трябва да бъдат смазвани по-често, отколкото тези, които режат на ленти. На второ място, шредерите, които се използват по-често се нуждаят от по-често смазване. Устројства, които са наистина под сериозно използване трябва да се смазват приблизително веднъж на всеки четири часа, докато една при

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲