image
IDEAL 3105 Oil -5 IDEAL 3105 Oil -5
ФУНКЦИОНАЛНИ ДИЗАЈН
Ем корисно, ем убава дрвена кутиjа
МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО
1 копче контролира сè
Ефективни и веродостојни
дизајниран за долгорочно користење
ИНТЕЛИГЕНТНА КОНТРОЛА
Гриже се за вашата безбедност
 • Опис
 • Технички параметри
 • Брошура
 • Видео
 • Канцелариски уништувач со висок капацитет со широко отворање за извори на хартија со голем формат и електронска контрола на капацитетот за континуирано, незапушено напојување. Доживотна гаранција на сечилата шахтите.
 • Се исклучува ако вратата е отворена или не е затворена правилно. Како и секој квалитетен производ, постои двојна заштита од прегревање во комбинација со карактеристиката за заштеда на енергија.
  Современата контролна табла го олеснува започнувањето / стоп / премотување на механизмот за сечење.
 • Има електронска контролна табла на капацитетот. Вградената транспарентна заштитна обвивка на влезниот отвор за да ги прими материјалите за добивање храна за отстранување е поврзана со контролната табла. На овој начин се постигнува поголема безбедност затоа што, во случај на запушена дупка, полнење на фиоката со отпад или друга пречка - заштитата автоматски се исклучува и се уништува уништувачот.
 • Функција за заштеда на енергија. Уништувачот автоматски се исклучува целосно ако не работи 15 минути.
  Уништувачот има и визуелни индикатори кои ја покажуваат вистинската работна позиција; автоматско стартување и запирање благодарение на монтираната фотоцела под капакот.
  Како и секој од нашите квалитетни производи, постои двојна заштита од прегревање.
 • Easy_Switch - интелигентен контролен елемент што го означува статусот на работа на шредерот со различни шифри во боја и симболи со осветлување; автоматски удар и прекинување на напојувањето (спречува заглавување на хартија); автоматско запирање ако бункерот е полн; електронска заштита на вратата од кабинетот со магнетски прекинувач; вградена двојна заштита од прегревање.
 • Гаранциjа1 ДОЖИВОТ
 • Подмачкување автоматско
 • Безбедносно ниво P-5
 • Ширина на отворање 310 мм
 • Големина на парче 2х15 мм
 • Макс. број (70гр/м²)2 25-30 листа
 • Макс. број (80г/м²)2 21-26 листа
 • Категорија канцеларија/работни групи
 • Метод на сечење вкрстено
 • Уништување на хартиени клипови, кредитни картици, CD/DVD
 • Работна брзина 0,15 м/с
 • Обемот на кабинетот е 180 литри
 • Корпа за сечење има 140 литри
 • Напојување / Hz / Енергија 230 V / 50-60 Hz / 1,6 kW
 • Димензии (W x D x H) 590 x 548 x 1020 mm
 • Моторна заштита / индикатор за клуч / статус / фотоцел да
 • Нето тежина 102 кг.
 • Производ број 31051111
 • ЕАН 4019364647116
 • GS сертификат3№ DP 10036
¹ Шахтите за сечење за нивото 2, 4 и 5. Телото има гаранција од 24 месеци, која може да се продолжи до 60 месеци ако сакате. 2 Погоден за безбедно уништување на заеднички ЦД-а и ДВД-а ... ³ Забележете дека ова е максимална количина хартија што може да се обработи во исто време за да се осигурате дека уништувачот ќе работи правилно.Техничките податоци се приближни. Можна промена во цените и техничките параметри без најава.П.С. Ние се стремиме да ги задржиме описите, фотографиите и спецификациите целосно автентични. За жал, поради големиот број понудени предмети, неизбежно е и понекогаш се појавуваат неточности. Ве молиме, известете ни дали забележите. Ти благодарам

IDEAL гаранциjа

 • IDEAL гаранциjа

 • Как работи IDEAL 3105

 • Направено в Балинген

 • Работещите хора во компаниите IDEAL

IDEAL 3105 Oil -5
Цена: 229166 (EURO цена со ДДВ )
Испратете барање

Корисно

Како да подмачкувате шредери?

Как да смазваме шредерите?
Правилната поддръжка шредера се изисква от всички производители на шредери, за да се поддържа тяхното гаранционното покритие. Може би нај-ефективният начин за грижа за вашия шредер е да се омасляват редовно главиte за рязане.

Честотата на смазване на шредера се определя от редица фактори. Първо на всички кръстосано режещи шредери (ниво 3 нагоре) трябва да бъдат смазвани по-често, отколкото тези, които режат на ленти. На второ място, шредерите, които се използват по-често се нуждаят от по-често смазване. Устројства, които са наистина под сериозно използване трябва да се смазват приблизително веднъж на всеки четири часа, докато една при

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲