image
IDEAL 4002 – 5 IDEAL 4002 – 5
 • Опис
 • Технички параметри
 • Брошура
 • Видео
 • Исклучително моќен канцелариски уништувач со електронска контрола на моќноста и автоматски систем за вбризгување на маслото за постојано високи перформанси на дробење. SBZ - (Систем за безбедност и безбедност): патентирано, електронски контролирано, транспарентно безбедносно покритие на штекерот, како дополнителна безбедносна карактеристика. Патентиран ECC - Електронска контрола на капацитетот: индикација за капацитетот што се користи за време на процесот на сечење. Автоматско вбризгување на мастило за време на континуирано сечење на хартија за постојано висока продуктивност.
 • Easy_Switch - интелигентен контролен елемент што го означува статусот на работа на шредерот со различни шифри во боја и симболи со осветлување; автоматски удар и прекинување на напојувањето (спречува заглавување на хартија); автоматско запирање ако бункерот е полн; електронска заштита на вратата од кабинетот со магнетски прекинувач; вградена двојна заштита од прегревање.
 • Како и секој од нашите квалитетни производи, постои двојна заштита од прегревање во комбинација со одликата за заштеда на енергија. Уништувачот автоматски се исклучува целосно ако не работи 30 минути.
  Современиот контролен панел овозможува лесно и удобно да се пушта / запира / враќа назад разделувајте механизам. Шредери има и визуелни показатели покажуваат фактичката состојба за работа; Автоматски старт и стоп заблагодари на монтирање фотоќелии под капакот.
 • Електронска контрола на капацитетот - индикација за капацитетот на уништувачот што се користи за време на траење; автоматско подмачкување на маслото на челични секачи за челик Солинген.

  Добиениот отпад се собира во корпа што има 165 литри и лесно се отстранува благодарение на подвижниот механизам на ролери.
 • За тоа дали садот е полн добивате индикација како соодветно шредери запира работа, за да може да биде изваден отпадот беспрекорно.

  Од 2012 година ние даваме доживотна гаранција на срцето на уништувач - сечење шахтите.
 • Ниво сигурности Р-5
 • Ширина отвора 400 мм
 • Величина исечка 2х15 мм
 • Сецкање крст
 • Капацитет сечења (70гр/м²) 16-18
 • Капацитет сечења (80гр/м²) 13-15
 • Категорија Канцеларија
 • Обим кабинета 225 литра
 • Капацитет корпе папира 165 литра
 • Напајање/ Hz / Макс. јачина струје  230 V / 50-60 Hz / 1.3 W
 • Димензије (Ш х Д х В) 640 x 590 x 970 мм
 • Нетно маса 87 кг.
 • Шифра артикла 40029111
¹ Ниво за безбедност 2, 4 и 5. Тело машине за уништавање папира има 24 месеци гаранције. 2 5-то ниво таjност е погодано за сецкање најчешће ЦД / ДВД ... ³ Напомињемо да је ово максимална количина папира који се може обрадити у једном тренутку, да се уверите да ће шредер радити без икаквог пропуста. Технички подаци су приближне. Евентуалне промене у цени без најаве. ПС. Ми се труди да описи, слике и спецификације производа буду поптуно веродостојни. Назалост, услед великог броја артикала у понуди, неизбежно је да нам се понекад поткраду сам греске. Љубазно Вас молимо да нам се јавите уколико приметите грешку. Хвала.

IDEAL 4002 - Презентација

 • IDEAL 4002 - Презентација

 • Направено в Балинген

 • IDEAL 4002 централизиран уништувач

 • Мелење бескрајни отпечатоци

 • IDEAL гаранциjа

 • Работещите хора во компаниите IDEAL

IDEAL 4002 – 5
Цена: 157345 (EURO цена со ДДВ )
Испратете барање

Корисно

Нивоа на безбедност на шредери

Новия стандарт за сигурност при шредерите DIN 66399

тој заменя досегашния DIN 32757.

Нај-значините промени са:
Три категории за защита
Определянето на изискванията за защита и разпределението на класа за защита, както и на нивата на сигурност обслужващи класификацията на възникващите данни.
Шест категории на материалите
За първи път в нормата определя различните класификации на материалите, отразява размера на информацията представена на носителя на данните (документи на хартиен носител, оптични, магнитни или електронни носители на данни и твърди дискове).
Седем нива на сигурност
Вместо предходните пет нива на сигурност, новият стандарт DIN 66399 определя седем нива на сигурност. Една основните разлики от

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲