image
IDEAL the 56 IDEAL the 56
КВАЛИТЕТ И ФУНКЦИОНАЛНОСТ
на едно место
МОДЕРНО УПРАВУВАЕ
преку таблета од 40 см
ЗАВЕСА БЕЗБЕДНОСТИ
На предњем столу
ЕЛЕКТРОНЕН МАХОВИК
Бескрајно променљива брзина
 • Опис
 • Технички параметри
 • Додатоци
 • Брошура
 • Видео
 • Програмабилна гилотина IDEAL од следната генерација - за подобрување на ефикасноста и продуктивноста преку попаметна работа. Добре дизајнирани дигитални функции, интуитивни контроли и лесна за употреба: IDEAL THE 56 ја олеснува работата на гилотина и позадоволувачки од кога и да било - дури и за проекти кои бараат многу. Уживајте во оптимизирани работни процеси и беспрекорна прецизност. Програмабилна гиљотина следеће генерације - за побољшање ефикасности и продуктивности паметнијим радом. Са заштитним инфрацрвеним заштитним екраном и уређајем за хидраулично пресовање. Са подесивом ергономском радном висином, која гарантује рад без проблема и без замора.
 • Значителни подобрувања во однос на сегашните модели: - 40% побрзо притискање и сечење хартија; со 50% поголем притисок на вентилот за притисок; моментално префрлување помеѓу 3 мерни скали - MM-SM-INCH; Ширина на сечење 56 см; 100% побрзо усогласување на задниот дел; електронска брава со ПИН-код и безбедност на гилотина.
 • Електронски ручни точак за ручно задње мерила позиционирање са бесконачно фреквентном регулацијом брзине (од веома споро веома брзо). Оптички линије сечење са светлим и трајних диода. Прикладно управљање обема рукама преко патентираних из два корака сечиво активисање баровима са одвојеним тригер тачака за сечива и штипаљком. Сопствена-дијагностички систем са индикацију грешке на дисплеју. Држаци вођени на обе стране за равномерно распоређен стегнути. Вретена вођена вратити инструмент за прецизно позиционирање.
 • Моќен софтвер од најнова генерација. Функционален, јасен графички кориснички интерфејс со интелигентно поделен дисплеј. Јасно визуелизиран режим на програма со активни / неактивни поставки, чекорите за сечење се уредуваат одделно и слободно. Поле за текст за уредување за специфични информации за клиентите, во согласност со потребите на работниот тек.
 • Управување со податоци. Слободно избирање структура на папки и имиња на индивидуални имиња на датотеки за зачуваните програми не само за сечење, туку и за офсет / дигитално печатење. Омилени функција за најчесто користените датотеки. Практична функција за пребарување помеѓу датотеките. Широки, индивидуални, програмабилни поставки на операторот: стандардно; од различни клиенти; по проекти; на работи за печатење.
 • Хидрауличниот прецизен погон не само што е прецизен, туку и многу удобен: притисокот на стегање е бесконечно прилагодлив и програмиран со допирање на екранот на таблетот. Интуитивно работење со многу прилагодени опции за поставување: осветлување на работната површина. Индикатор за линија на сечење. Осветленост на екран на допир. Притисок на вентилот под притисок. Читањата на мерењата може да се вклучат во секое време (во mm, cm, инчи). Сите прегледи на екранот се прикажуваат централно: време; притисок на компресија; осветлување на маса за сечење; индикатор за линија за сечење; функции на звучник. Состојбата на инфрацрвената заштита итн.
 • Интерактивна помош
  Замена на ножевите за помош преку анимирани видеа, интегрирана помош / Најчесто поставувани прашања во програмата, ажурирања преку преземање на USB-стикот.
 • Редефинирање на ефикасна гилотина: IDEAL THE 56 е толку паметен што повеќе не сте принудени да избирате помеѓу прецизноста и продуктивноста. EASYTOUCH: лесно и безбедно активирање на сечењето со две раце - со помош на копчиња осветлени во боја и прикажување на статусот на сечењето. Бесконечно прилагодливо задно осветлување на предната маса (LED диоди). Ергономски контролен елемент за рачно прилагодување на положбата на задното порамнување. Висината на масата се прилагодува од 950 до 1000 мм.
 • Прилагодљив вратитич бројач са уским раздвајања и пластичних клизи. Оптичка линија сечење са светлим и трајних диода. Три корака напред осветљење столу (ЛЕД). Два страна поставља сваки на предњим и задњим столовима. Солид све-метална конструкција. Завршите са постољем, складиштење полици, практичног држач алата. Оптионал скуп бочних столова доступних на додатни цени. Квалитет "Направљен у Немачкој"
 • Интегрирано складирање на алати и материјали за одржување на предниот дел од гилотина (вклучени алатки). Цврста, целосно метална конструкција, обезбедувајќи стабилност при работа. Застанете со долниот врв за поставување / складирање на разни материјали, што е во согласност со потребата за подигнување / транспортирање.
 • Без разлика дали сте почетник или „стара коска“, работата со гилотина никогаш не била полесна. Со други зборови, тука се среќавате со „ПРЕЦИЦИЈА“. Јасно дефинирани рабови на секое сечење, прецизно истрошено и водено сечило со електронска контрола на лажниот размавта, комбинирано со рачно фино прилагодување на задното порамнување.
 • Единиците за мерење можат да се менуваат во секое време. Изборот е помеѓу mm / cm / инч (точност на приказот до 1/10 mm или 1/100 инч). Илјадници програми со кој било број на чекори на програмата можат да бидат зачувани (до 99 повторни секвенци може да се интегрираат во програмата како единствен чекор на програмата). Програмата работи автоматски. Директен внес на мерења преку нумеричка тастатура за рачно работење. Вграден калкулатор (четири основни аритметички операции). Автоматско SET функција за референтно мерење. Функцијата EJECT - за исфрлање хартија - може да се интегрира во програмите за сечење.
 • Прирачник за повеќејазичен оператор. Работа и управување со програми преку екран на допир од 39,6 см. Интуитивен софтвер со сеопфатни одлики и гестови на допир - исто како таблет или паметен телефон. Електрична контрола на задната постава, што е индивидуално програмирано преку екран на допир. Преглед на програмата: тековните чекори на програмата се прикажуваат на тркалото.
 • Управувањепреку таблета од 39,6 см
 • Компјутерска врска LAN, USB
 • Програмирањеилјадници со кој било број чекори
 • Максимална дужина сечива до 560 мм
 • Дебљина блока¹ 80 мм
 • Резање папира електро-механички
 • Притисок папира хидраулично
 • Мин. притисок прибл. 250 daN
 • Макс. притисок прибл. 1000 daN
 • Узки рез <15 / 60 мм
 • Дубина стола задња / предња страна 560 мм
 • Заштита при работа IR заштитен
 • Димензије гиљотине (Ш х Д х В) 1523 x 979 x 1211 мм
 • Напајање/ Hz / Макс. јачина струје 230 V 50 Hz / 1,42 кВата
 • Нетно/Бруто маса303/315 кг.
 • EAN ...
 • Шифра артикла 56801011
 • GE сертификат има
1 Технички подаци су приближне. Евентуалне промене у цени без најаве. 2 "Geprüfte Sicherheit" ("Тестирано за безбедност") или GS сертификат је марка за добровољна сертификација на електричне опреме. То је знак да опрема испуњава немачки и, ако их има, европски, сигурносни захтјеви за такве уређаје. Главна разлика између GS и CE ознаке, jе да је испуњавање Европски сигурносни захтјеви за GS jе тестирано и оверено од стране државног одобрени независног тело, док СЕ ознака је добровољна декларација од стране произвођача да је производ у складу са европским стандардима. Тестирање за GS тсертификат jе доступен је од разних лабораторија као што су, DGUV, тест TÜV, NEMKO и IMQ и други. Ми се труди да описи, слике и спецификације производа буду поптуно веродостојни. Назалост, услед великог броја артикала у понуди, неизбежно је да нам се понекад поткраду сам греске. Љубазно Вас молимо да нам се јавите уколико приметите грешку. Хвала.
Број листови кои гилотина може да исечете. : 899
 • Комплет за странични раце (лево и десно) за IDEAL THE 56. Зголемете ја работната површина и подобрете ја ефикасноста на операторот. Број на напис №2720214
 • Странични капаци да се редат на дното на метален штанд на гилотината да го направи кабинет. Број на напис№2722062
 • Нож за шалтер за гилотина IDEAL THE 56. Направен е од специјален материјал што ја штити круната на сечилото и го зголемува животниот век на машината.
  Број на напис №9000035
 • Солгенен челичен секач, развиен за потребите на печатење. Број на напис №9000034
 • Агол на порамнување на хартијата пред и по сечењето. Како стандард, ова е вклучено во цената на гилотина, но може да нарачате и резервни делови.
  Број на напис №9000521

IDEAL the56 гилотина

 • IDEAL the56 гилотина

 • Презентација на гилотина IDEAL the56

 • Направено в Балинген

 • Како да се спречи гилотинот? Совети.

IDEAL the 56
963144 Цена: 936942 (EURO цена со ДДВ )
Испратете барање

Корисно

Зошто HSS-тип за челик се користи за гилотина?

Високоскоростна стомана (от англ. High Speed Steel HSS)
Високоскоростна стомана (HSS или HS) е подгрупа на инструменталните стомани, обикновено използвани в работните инструменти и режещите инструменти. Когато се използва в машинно срещу твърдосплавен инструмент всъщност се реже материала, а не го “стриже”. Тази стомана често се използва в електрическите гилотини, триони и свредла. Тази стомана е по-добра от по-старите високовъглеродни стомани широко използвани през 1940 г. с това, че могат да издържат на високи температури без да губи своята нрав (твърдост). Това својство позволява на HSS да реже по-бързо от високо въглеродната стомана, откъдето идва и името ј високоскоростна стомана.

Прочитај повеќе

Прочитај повеќе "Корисни"
Нагоре ▲